Vierde subsidieronde Vrijroosteren leraren geopend

Twintig schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs kunnen gebruikmaken van de vierde subsidieronde 'Vrijroosteren leraren'. Hiermee kunnen ze leraren in de schooljaren 2023-2024 en 2024-2025 gedeeltelijk vrijroosteren om leerlingen in kwetsbare situaties intensief te begeleiden en om deel te nemen aan coachingsactiviteiten. De subsidie is bedoeld voor scholen die nieuwe of extra activiteiten willen starten om kwetsbare leerlingen gelijke kansen te geven.

De subsidie is beschikbaar voor  po-scholen met een positieve score volgens de onderwijskansenindicator van het CBS en voor vo-scholen die middelen ontvangen uit het Leerplusarrangement VO. 

Subsidie aanvragen bij DUS-I

U kunt de subsidie van 15 februari tot en met 31 maart 2023 aanvragen bij DUS-I. Een bestuur kan maximaal €292.000 aanvragen voor de twee schooljaren 2023-2024 en 2024-2025 samen. Bevoegde gezagen die in de eerste, tweede of derde ronde al subsidie hebben ontvangen, komen in de vierde ronde niet meer voor de subsidie in aanmerking.

Meer informatie

U vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen over de subsidieregeling.