Deel de DUO mailing ‘Lesgeld schooljaar 2022-2023 terugvragen’ binnen je onderwijsinstelling

Mbo-studenten die op 1 augustus 2022 18 jaar of ouder waren, betalen lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Als de onderwijsinstelling de student vóór 1 mei 2023 uitschrijft, kunnen ze soms (een deel van het) lesgeld terugkrijgen of de termijnregeling stopzetten. Niet veel studenten zijn hiervan op de hoogte. Deel deze informatie dus binnen je onderwijsinstelling

Lesgeld terugkrijgen of de termijnregeling stopzetten

Lesgeld terugkrijgen of de termijnregeling stopzetten gaat niet automatisch. De student moet dit zelf, uiterlijk 31 juli 2023, aanvragen in Mijn DUO. Ook geldt er een aantal voorwaarden. Alle relevante informatie staat op duo.nl/lesgeld. Op dezelfde pagina kan de student ook inloggen in Mijn DUO en het direct regelen. 

Studenten niet altijd op de hoogte

Studenten die in Mijn DUO hebben aangegeven e-mails van DUO te willen ontvangen, krijgen na de uitschrijving bij de onderwijsinstelling automatisch een e-mail met daarin uitleg over het terugvragen van lesgeld. Toch blijkt dat veel studenten niet van deze mogelijkheid op de hoogte zijn. Hierdoor lopen ze mogelijk geld mis. Daarom heeft DUO in januari de mailing ‘Lesgeld schooljaar 2022-2023 terugvragen’ gestuurd naar alle contactpersonen in het mbo met het verzoek om informatie hierover te delen met docenten, mentoren, decanen en medewerkers, zodat zij studenten hierop kunnen wijzen.

Heb je de mailing niet ontvangen en wil je meer informatie over dit onderwerp? Stuur dan een bericht naar campagnes@duo.nl.