Oproep: deel uw ervaringen met afstandsonderwijs

Wat kunnen we leren van de ervaringen met afstandsonderwijs tijdens de schoolsluitingen? In opdracht van het ministerie van OCW wordt onderzoek gedaan naar de ervaring van scholen en ouders met afstandsonderwijs tijdens de coronacrisis. We zoeken basisscholen die aan het onderzoek willen meedoen.

Een deel van het onderzoek bestaat uit een vragenlijst voor leraren, schoolleiders, ICT-coördinatoren en ouders. Wat zijn hun ervaringen met afstandsonderwijs? Kunnen we afstandsonderwijs blijven gebruiken? En is dit wenselijk?

Meedoen aan het onderzoek?

Om betrouwbare onderzoeksresultaten te krijgen, is het belangrijk dat er voldoende scholen meedoen aan het onderzoek. Een willekeurige selectie basisscholen ontvangt eind januari 2023 een e-mail met een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Maar u kunt uw school ook direct (vrijblijvend) aanmelden. U ontvangt dan een e-mail met een link naar de vragenlijst. Deze mail kunt u doorsturen naar leraren, ouders, ICT-coördinatoren en de schoolleiding,  zodat zij de vragenlijst kunnen invullen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de onderzoeksbureaus Oberon, KBA Nijmegen en Kohnstamm Instituut.

Heeft u vragen over het onderzoek? Mail dan naar ASuijkerbuijk@oberon.eu.