Aanpak lerarentekort: inspirerende videovoorbeelden uit de praktijk

Het lerarentekort heeft veel verschillende oorzaken en er zijn veel manieren hoe u hiermee kunt omgaan. Om te laten zien hoe andere onderwijsorganisaties dit probleem aanpakken, maakt het ministerie van OCW komende tijd een vijfdelige videoreeks van inspirerende voorbeelden.

In de video's komen thema's aan bod zoals regionale samenwerking bij het opleiden van zij-instromers, hoe u werkt aan langdurige inzetbaarheid van medewerkers en wat een voltijdsbonus doet tegen het lerarentekort.

De eerste voorbeeldvideo, over stichting kom leren in Maastricht, is nu te bekijken. De scholen van deze stichting leiden zij-instromers op en werken hierbij intensief samen. Dit doen ze vanuit het idee ‘in het slechtste scenario wordt een andere school er beter op’. En om docenten fris en blij voor de klas te houden is er een ontwikkelprogramma opgezet. Hoe dit eruit ziet? Bekijk hier de video.