Reminder: nomineer jouw favoriete team voor de Nederlandse Onderwijspremie 2023!

Tot en met donderdag 12 januari 14.00 uur heb je de mogelijkheid om het beste onderwijsteam van jouw mbo-instelling voor te dragen voor de Nederlandse Onderwijspremie 2023. Deze premie (voorheen: Nederlandse Hogeronderwijspremie) is de hoogste onderscheiding voor onderwijsteams. Voor het eerst kunnen nu ook mbo-teams worden voorgedragen. 

De Nederlandse Onderwijspremie is bedoeld als grote blijk van waardering voor onderwijsteams die een onderwijsinitiatief hebben verbeterd of ontwikkeld. Het is ook een stimulans voor docenten om door te blijven gaan met onderwijsinnovatie en kennisdeling. De editie ‘2023’ is de eerste waarbij er ook premies uitgereikt worden aan teams uit het mbo. Per sector maken drie onderwijsteams kans op een premie van 500.000 euro, 800.000 euro of 1,2 miljoen euro. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikt de premies in 2023 uit.

Het NRO organiseert de Nederlandse Onderwijspremie in opdracht van het ministerie van OCW. Meer informatie over het voordragen, de voorwaarden en de procedure vind je op www.nro.nl/onderwijspremie. Je hebt tot 12 januari 2023 14:00 uur de tijd om namens jouw mbo-instelling een team aan te dragen!