Lancering nieuwe website Expertisepunt Burgerschap

Op 1 juli 2022 maakte minister Dijkgraaf zijn inzet voor het Expertisepunt Burgerschap bekend. Hierbij is het Kennispunt MBO Burgerschap formeel overgegaan in het Expertisepunt Burgerschap. Ook Stichting School en Veiligheid, ProDemos en SLO maken deel uit van dit nieuwe Expertisepunt. Doel is om scholen en docenten in het po, vo en mbo te ondersteunen bij het verzorgen van burgerschapsonderwijs. Neem dus snel een kijkje op www.expertisepuntburgerschap.nl!

Advies, mbo-leergang, trainingen en cursussen

De dienstverlening blijft zoals je gewend bent en wordt uitgebreid. Aan het Expertisepunt worden burgerschapsexperts verbonden die scholen en docenten vanuit een adviserende rol ondersteunen. Daarnaast werkt het Expertisepunt samen met lerarenopleiders aan een mbo-leergang burgerschap: het is de bedoeling eind 2023 een leergang te hebben ingericht. Ten slotte is er aandacht voor het voeren van het moeilijke gesprek. Docenten kunnen hiervoor trainingen en cursussen volgen waardoor ze (nog) beter in staat zijn om de schurende gesprekken in de klas te voeren.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Abonneer je via de aanmeld-tool onderaan dan hier op de nieuwsbrief van het Expertisepunt Burgerschap.