OCW Dichtbij: Nationaal Programma Onderwijs onder de loep

Doet uw school ook mee? Van eind januari tot en met half maart 2023 komt het ministerie van OCW langs in negen steden door het land om samen met onderwijsprofessionals uit het po, vo, so, sbo en vso het Nationaal Programma Onderwijs onder de loep te nemen: wat leren we van de afgelopen periode?

We trappen elke bijeenkomst af met een inspirerende wetenschapper of spreker uit de regio en gaan daarna graag met u in gesprek. Wat gaat goed bij de uitvoering van het Nationaal Programma Onderwijs en wat kan beter? Wat wilt u behouden, welke vragen heeft u en wat wilt u delen met andere scholen? De bijeenkomst is een verrijking van uw schoolprogramma, omdat scholen hun kennis en ervaring kunnen delen. Na de bijeenkomsten delen we de uitkomsten met de deelnemers, zodat u in één oogopslag ziet welke tips in de bijeenkomsten zijn opgehaald.

Bijeenkomsten in negen steden

De bijeenkomsten van OCW Dichtbij vinden plaats in negen steden:

Tijdstip steeds van 12.00 tot 18.00 uur.
Waar> Wanneer? Spreker?
Zwolle 24 januari 2023 Loes van Wessum
Arnhem 31 januari 2023 Tamara van Schilt-Mol 
Groningen 2 februari 2023 Jelly Zuidersma 
Breda 7 februari 2023 Anje Ros 
Sittard 8 februari 2023 Trudie Schils 
Alkmaar 15 februari 2023 Arienne van Staveren 
Amersfoort 16 februari 2023 Kristin Vanlommel
Rotterdam 20 februari 2023 Carlos van Kan
Middelburg 8 maart 2023 Patrick van Schaik

Deelnemen met minimaal drie collega’s per school

Wilt u met uw school aan een van de bijeenkomsten meedoen? Dan vragen we u om deel te nemen met minimaal drie en het liefst met vijf personen die allemaal verschillende functies hebben in de school (minimaal één bestuurder, één specialist en één leraar). We streven naar een zo divers mogelijke bezetting per school. Dit vragen we omdat u als schoolteam in gesprek gaat met elkaar en met andere scholen, maar ook verdeeld per functie. Wanneer u met meer dan drie collega’s komt dan kunt u hierbij denken aan bijvoorbeeld bestuurders, afdelingsdirecteuren, leraren en coördinatoren NP Onderwijs, maar ook aan intern begeleiders, orthopedagogen, onderwijsassistenten en een MR-lid.

Direct aanmelden

U kunt uw school hier aanmelden voor een van de bijeenkomsten van OCW Dichtbij. Deelnemen is gratis. Per school vragen we één hoofdaanmelder om alle deelnemers van de school aan te melden.

Meer informatie

U vindt hier meer informatie over de inhoud en de locaties van de bijeenkomsten. Heeft u vragen? Mail dan naar nponderwijs@minocw.nl.