Minister Wiersma blikt terug op 2022 en bedankt iedereen in het onderwijs

Het is het einde van het jaar. Samen met juf Marith blikt minister Wiersma terug op 2022. En hij heeft een boodschap voor iedereen die in het onderwijs werkt.

Beeld: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Juf Marith en minister Wiersma

Minister Wiersma: ‘2022 is bijna voorbij. En wat is er ongelooflijk veel werk verzet dit jaar. Door leraren en alle andere mensen die in het onderwijs werken, terwijl dat niet altijd even makkelijk was. Misschien waren er te weinig leraren op school waardoor je soms bij moest springen in een andere klas. Of was er een leerling die extra begeleiding nodig had die jij moeilijk kon geven bovenop andere taken.


Maar er is ook heel erg veel dat goed gaat. Dingen om trots op te zijn. Zoals juf Marith, die les geeft aan groep 8 op de Kindercampus Molenpark in Utrecht. Vorig schooljaar gaf ze les in groep 5 en dit jaar maakte ze de overstap naar groep 8. Een spannende stap die haar ontzettend goed afgaat en waar ze met recht trots op is. Met haar sprak ik over wat ze uitdagend vond aan het afgelopen jaar, waar ze trots op is én wat ze hoopt voor 2023.

Marith en alle anderen die in het onderwijs werken: ontzettend bedankt voor al jullie harde werk dit jaar. Geniet van de feestdagen en laten we er een mooi 2023 van maken! En vergeet niet om stil te staan bij de dingen waar je trots op bent.’

Bekijk hier de video.