Uitnodiging conferentie breed gesprek governance en (mede) zeggenschap op 23 maart in Amersfoort

Wilt u bijdragen aan de verbetering van de onderwijskwaliteit? Meld u dan aan voor de conferentie ‘Breed gesprek: governance en (mede)zeggenschap’.

Het verbeteren van de onderwijskwaliteit en de (mede)zeggenschap van schoolleiders, leraren, ouders en leerlingen is een van de ambities van het kabinet. Het ministerie van OCW heeft daarom een onderzoek uitgezet naar governance en (mede)zeggenschap in het po, (v)so en vo. Het onderzoek doen we door met elkaar een breed gesprek te voeren: hoe zien de rollen en verantwoordelijkheden in en om de school eruit en hoe verhouden die zich tot elkaar?

Programma

Tijdens de interactieve conferentie gaan we in gesprek met alle aanwezigen en toetsen we de voorlopige resultaten van het onderzoek over governance en (mede) zeggenschap. Dagvoorzitter Minchenu Maduro spreekt over de bevindingen met onder meer leerlingen, ouders, leerkrachten en bestuurders en met Inge Vossenaar, directeur-generaal bij het ministerie van OCW.

Na het plenaire programma brengen we verder verdieping aan door persoonlijk met u in gesprek te gaan in deelsessies. Na de deelsessies komen we weer plenair bij elkaar voor een panelgesprek.

De conferentie vindt plaats op 23 maart 2023 in Theater Flint in Amersfoort. We ontvangen u graag om 13.00 uur met een lunch, daarna volgen het plenaire programma en de deelsessies. Om 17.15 uur sluiten we de dag af met een drankje. 

Na uw registratie ontvangt u van ons informatie over de bereikbaarheid en route.

Aanmelden

Uw bijdrage telt! Schrijf u daarom in voor deze interactieve conferentie. U vindt hier meer informatie en een link om u aan te melden voor de conferentie.