Wanneer kan of moet u contact opnemen met de vertrouwensinspecteur?

In het onderwijs en de kinderopvang kunt u worden geconfronteerd met onwenselijke situaties. Als u te maken krijgt met of kennis heeft van mogelijk seksuele intimidatie en seksueel misbruik, psychisch of fysiek geweld, discriminatie, of radicalisering kunt u terecht bij de vertrouwensinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs. In sommige gevallen is het schoolbestuur zelfs verplicht contact op te nemen met de vertrouwensinspecteurs.

In de flyer Vertrouwensinspecteurs voor onderwijs en kinderopvang kunt u lezen wat zij in zo’n geval voor u kunnen betekenen. Ook is beschreven in welke gevallen onderwijsbestuurders of houders van kinderopvanginstellingen direct contact moeten opnemen met de vertrouwensinspecteur.

De vertrouwensinspecteur luistert, informeert en adviseert. Samen met u probeert de vertrouwensinspecteur tot de juiste vervolgstappen te komen. In een aantal gevallen is het verplicht direct contact op te nemen met de vertrouwensinspecteur. In het schema in deze folder ziet u in welk geval en voor wie die verplichting geldt.

Behalve de digitaal toegankelijke versie om op het scherm te lezen is er ook een versie beschikbaar om zelf te printen en dubbel te vouwen (zie hiervoor ook de printinstructie). De versies bevatten dezelfde informatie.