Onderzoek naar onderwijsachterstandenbeleid op school: graag uw medewerking

Bent u schoolleider van een basisschool met een hoge schoolweging? Dan heeft u een uitnodiging ontvangen van KBA Nijmegen om een vragenlijst in te vullen over uw aanpak van onderwijsachterstanden. Uw antwoorden leveren een belangrijke bijdrage aan het onderzoek naar het onderwijsachterstandenbeleid van scholen. Daarom waarderen we het zeer als u de vragenlijst invult.

De vragenlijst gaat over de visie van uw school bij de aanpak van achterstanden, over de keuzes die uw school hierbij heeft  gemaakt en of u hierbij gebruik heeft gemaakt van wetenschappelijke kennis over onderwijsachterstanden.

Het onderzoek levert waardevolle informatie op voor beleid en wetenschap en ook voor de onderwijspraktijk. De resultaten worden daarom zowel in een wetenschappelijk rapport beschreven als in een toegankelijke publicatie voor een breed publiek.

Meer informatie

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de onderzoeksbureaus KBA Nijmegen en Kohnstamm Instituut, in opdracht van het ministerie van OCW en het NRO. U kunt de vragenlijst tot eind december invullen.

Geïnteresseerden kunnen mailen naar OABopschool@kbanijmegen.nl.