Draag bij aan het onderzoek naar taalonderwijs voor volwassen Oekraïense ontheemden

Basisvaardigheden zijn essentieel om deel te kunnen nemen aan de samenleving. Onder Oekraïense ontheemden leeft dan ook de behoefte om (onder andere) de Nederlandse taal te leren. OCW wil zicht krijgen op de stand van zaken rondom het taalonderwijsaanbod voor volwassen Oekraïense ontheemden. Daarom voert onderzoeksbureau Berenschot in opdracht van het ministerie een monitoringsonderzoek uit onder onderwijsaanbieders en gemeenten.

Het onderzoek gaat onder andere in op de vorm en omvang van het onderwijsaanbod, de vraag naar taalonderwijs en de financiering van het onderwijsaanbod. De resultaten van het onderzoek dienen als input voor beleidsontwikkeling rondom het taalonderwijs voor volwassen Oekraïense ontheemden.

Jouw bijdrage is waardevol

Werk je bij een onderwijsaanbieder of een gemeente? En heb je zicht op het taalonderwijsaanbod voor Oekraïense ontheemden? Draag dan bij aan dit onderzoek! Er is een vragenlijst voor onderwijsaanbieders en een vragenlijst voor gemeenten. NB: ook als je organisatie zelf geen taalonderwijsaanbod voor volwassen Oekraïense ontheemden verzorgt, is je deelname aan het onderzoek waardevol. Bij voorbaat dank voor je medewerking!