Leren verbeteren ondersteunt nu ook vo-besturen

Besturen in het voortgezet onderwijs kunnen met ingang van dit schooljaar ondersteuning krijgen van Leren verbeteren om hun kwaliteitszorg te verbeteren. Leren Verbeteren is het programma dat ondersteuning biedt aan scholen die het oordeel zeer zwak of onvoldoende hebben gekregen of waar er risico’s zijn in de resultaten

De ondersteuning is niet alleen beschikbaar voor besturen die het oordeel  onvoldoende of zeer zwak hebben gekregen van de inspectie: ook besturen met een herstelopdracht of bij wie aantoonbare gebreken in de bestuurlijke kwaliteitszorg zijn vastgesteld komen voor de ondersteuning in aanmerking.

De ondersteuning aan besturen sluit aan bij het bestuursgerichte toezicht dat de inspectie sinds 2017 hanteert.

Ervaren adviseurs

Het project Leren verbeteren ondersteunt al vele jaren scholen waarvan één of meer afdelingen bij een inspectiebezoek het oordeel onvoldoende of  zeer zwak hebben gekregen. Sinds een aantal jaar kunnen ook scholen die zelf problemen signaleren in de onderwijskwaliteit of die preventieve ondersteuning zoeken deze hulp krijgen. Leren verbeteren beschikt over een pool van zeer ervaren en deskundige adviseurs, die besturen kunnen ondersteunen om zicht en grip te krijgen op de onderwijskwaliteit.

Cofinanciering

De ondersteuning geschiedt in cofinanciering: het ministerie van OCW subsidieert 50 procent en het schoolbestuur betaalt de andere 50 procent. de omvang en inrichting van de ondersteuning zijn altijd maatwerk en afhankelijk van de vraag.

Meer weten?

Meer informatie vindt u op www.projectlerenverbeteren.nl. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met het bureau van Leren verbeteren via contact@projectlerenverbeteren.nl, telefoonnummer 088-20 51 636 of rechtstreeks met projectleider Hans Sandtke: 06-236 11 840.