Informatiebijeenkomst 25 januari: meedoen aan onderzoek naar veelbelovende interventies?

Heeft uw school interesse om in schooljaar 2023-2024 mee te doen aan onderzoek  naar de effectiviteit van veelbelovende interventies om de cognitieve of sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen te versterken? Meld u dan aan voor de informatiebijeenkomst van het NRO op 25 januari!

In deze bijeenkomst krijgt u informatie over het onderzoeksprogramma en kunt u presentaties volgen van maximaal drie interventies. 

Cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling

Het NRO-programma ‘Effectmeting kansrijke interventies in het po en vo’ onderzoekt het effect van interventies gericht op de cognitieve of sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen. Het gaat om interventies voor verschillende (leeftijds-)groepen en aandachtsgebieden, zoals lees- of rekenachterstanden, een positief klassenklimaat, de motorische ontwikkeling, enzovoort.

De kansrijke interventies zijn geselecteerd door een jury van wetenschappers en mensen uit de onderwijspraktijk omdat ze al worden toegepast in de onderwijspraktijk en veelbelovende resultaten hebben laten zien.

Het onderzoek is onderdeel van het Nationaal Programma Onderwijs.

Deelnemende scholen gezocht

Er zijn veel scholen nodig voor het onderzoek. Heeft u interesse om mee te doen?  Geef uw gegevens en uw voorkeur voor één of meerdere interventies door, dan neemt NRO contact met u op.

U vindt hier meer informatie over het onderzoek, de vergoeding voor scholen, hoe de selectie in zijn werk gaat en nog veel meer.