Doe mee met MDT!

Wilt u leerlingen de kans geven om zich breder te oriënteren op de samenleving? Om burgerschap en LOB te oefenen in de praktijk? Sluit u dan aan bij het brede netwerk van het programma maatschappelijke diensttijd (MDT), waarin we samenwerken aan talentontwikkeling, sociale cohesie en brede vorming van jongeren. Hiermee krijgen leerlingen de kans om zich verder te ontwikkelen, samen met andere jongeren en maatschappelijke organisaties.  

Maatschappelijke relevantie

Met de MDT werken jongeren aan zichzelf én de samenleving. Het is een vrijwillig traject bij een maatschappelijke MDT-organisatie, waarin jongeren met anderen impact maken en iets doen voor een ander, terwijl zij tegelijk de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen in de praktijk. MDT wordt daarnaast als instrument ingezet om kansengelijkheid en integratie te bevorderen en eenzaamheid tegen te gaan. De  coronatijd heeft deze thema’s nog urgenter gemaakt.

Aansluiting op onderwijs

De MDT sluit aan bij de burgerschapsopdracht, loopbaanoriëntatie en -begeleiding en talentontwikkeling. MDT in het onderwijs is daarmee niet alleen een kans voor de leerlingen, maar ook voor de school. MDT-organisaties nemen het werk uit handen door leerlingen mee te nemen de praktijk in, op maatschappelijke doe-plekken, zodat theorie en praktijk meer in verbinding komen staan. Lees op doemeemetmdt.nl over de MDT-ervaring van jongeren. Op deze website is ook meer informatie te vinden over wat u leerlingen kunt bieden.

Subsidiemogelijkheden

Wilt u op de hoogte te blijven van de mogelijkheden en ontwikkelingen rondom subsidie voor het onderwijs en deelname aan MDT? Dan kunt u zich aanmelden voor de MDT-nieuwsbrief. Wilt u weten welke MDT-organisaties in uw omgeving actief zijn, wat u leerlingen kunt bieden of heeft u andere vragen? Neem dan een kijkje op doemeemetmdt.nl en/of mail naar mdt@doemeemetmdt.nl.