Doe mee met MDT!

Wil jij je studenten de kans geven om zich breder te oriënteren op de samenleving? Om burgerschap en LOB te oefenen in de praktijk? Sluit je dan aan bij het brede netwerk van het MDT-programma (maatschappelijke diensttijd), waar we samenwerken aan talentontwikkeling, sociale cohesie en brede vorming van jongeren. Hiermee krijgen jouw studenten de kans om zich verder te ontwikkelen in samenwerking met andere jongeren en maatschappelijke organisaties.

Maatschappelijke relevantie

Het kabinet faciliteert met MDT dat meer jongeren aan zichzelf én de samenleving werken. De maatschappelijke diensttijd is een vrijwillig traject bij een MDT-organisatie, waarin jongeren met anderen impact maken en iets doen voor een ander, terwijl zij tegelijk de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen in de praktijk. MDT wordt daarnaast als instrument ingezet voor het bevorderen van kansengelijkheid en integratie en het tegengaan van eenzaamheid. Thema’s die juist in de coronatijd verder naar boven kwamen drijven.

Aansluiting op onderwijs

MDT sluit naadloos aan bij de burgerschapsopdracht, LOB en talentontwikkeling. De maatschappelijke diensttijd in het onderwijs is daarmee niet alleen een kans voor de studenten, maar ook voor de school. MDT-organisaties nemen het mbo werk uit handen door studenten praktijkervaringen te bieden, , op maatschappelijke doe-plekken, zodat theorie en praktijk meer in verbinding komen staan. Benieuwd wat dit oplevert? Lees dan op doemeemetmdt.nl over de MDT-ervaring van Joëlle en Desteny van het Summa college. Zij bedachten een game om autisme onder de aandacht te brengen. Op doemeemetmdt.nl is ook meer informatie te vinden over wat jij studenten kunt bieden.

Subsidiemogelijkheden

Om op de hoogte te blijven over de mogelijkheden en ontwikkelingen rondom subsidie voor het onderwijs en deelname aan MDT kun je je aanmelden voor de MDT-nieuwsbrief. Wil je weten welke MDT-organisaties in jouw omgeving actief zijn, wat jij studenten kunt bieden of heb je andere vragen? Neem dan een kijkje op  doemeemetmdt.nl en/of mail naar mdt@doemeemetmdt.nl.