Aftellen tot de Week Tegen Pesten 2022

Het nieuwe studiejaar is begonnen en het is bijna zover... Maandag 26 september start de Week Tegen Pesten. Ook dit jaar heeft Stichting School & Veiligheid – de organisator van deze Week – weer een mooi, gratis aanbod waarmee scholen aan de slag kunnen. Uiteraard passend bij het thema van dit jaar: Grapje! Moet toch kunnen?!

  • Trap de week gezamenlijk af met het openingsfilmpje. Bekijk het samen met je klas en ga meteen het gesprek met elkaar aan. 
  • Ga aan de slag met het lesmateriaal en werk samen met je po-, vo- of mbo-klas aan het thema: Grapje! Moet toch kunnen?! Diverse organisaties hebben weer hard gewerkt om een mooi aanbod van lesmateriaal te ontwikkelen. 
  • Meld je aan voor activiteiten in aanloop naar de Week Tegen Pesten: de lezing ‘Humor in de klas’ van Giselinde Kuipers en de lezing ‘Waarom mensen pestgedrag goedpraten’ van Jelle Sijtsema.
  • Beluister de podcast van Jan Jaap Hubeek die in gesprek gaat met Pete Wu en Tessa Kaufman over pesten, discriminatie en inclusie. In iets meer dan een half uur nemen ze je mee door theorie, eigen ervaringen en tips voor jou als leraar.


Ga naar www.weektegenpesten.nl voor alle informatie.