Subsidie voor schoolleiders van buiten het onderwijs

Tot en met 15 oktober 2022 kunnen schoolbesturen in het primair onderwijs in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten van de opleiding en begeleiding van schoolleiders van buiten het onderwijs. U kunt deze tegemoetkoming aanvragen bij DUS-I.

Het doel van de regeling is besturen in het primair onderwijs te stimuleren om schoolleiders van buiten het onderwijs te werven en daarmee het schoolleiderstekort in het primair onderwijs te verlagen.

Het bevoegd gezag kan een subsidie van maximaal € 20.000 ontvangen als tegemoetkoming in de kosten voor het opleiden en begeleiden van een schoolleider van buiten. In de subsidieregeling worden schoolleiders van buiten het onderwijs gedefinieerd als personen die de afgelopen drie jaar niet in het onderwijs hebben gewerkt als intern begeleider, leraar, schoolleider of adjunct-schoolleider.

Tijdvakken voor aanvragen

Het eerste tijdvak om subsidie aan te vragen is gestart op 1 september 2022 en sluit op 15 oktober 2022. Op 16 oktober 2022 start een volgend tijdvak, dat eindigt op 15 oktober 2023. Per schoolleider van buiten bedraagt de subsidie maximaal € 20.000. Als u een aanvraag indient nadat het subsidieplafond is bereikt dan wordt uw aanvraag (mits volledig) meegenomen naar het volgend tijdvak.

Meer informatie

U vindt hier meer informatie over de subsidieregeling en over de voorwaarden.