Subsidie School en Omgeving

Het Programma School en Omgeving is gelanceerd. Coalities van scholen, gemeenten en lokale organisaties kunnen subsidie aanvragen voor de start of doorontwikkeling van een verrijkt aanbod om de kansen voor kinderen te vergroten. Dit kan tot en met 30 september 2022.

In het programma ontwikkelen scholen, gemeenten, kinderopvangorganisaties, sport- en cultuuraanbieders en andere organisaties samen een breed aanbod aan activiteiten en ondersteuning in oen rond de school om kansen te creëren voor ieder kind, ongeacht de omstandigheden waarin zij opgroeien.

Werken aan kansengelijkheid

Dit schooljaar krijgen de eerste 130 gebieden de mogelijkheid te starten met de verrijking van de school en omgeving, of om een bestaand aanbod uit te breiden of verder te ontwikkelen. In deze gebieden werken scholen, gemeenten en andere lokale partijen samen in een coalitie om stappen te zetten naar kansengelijkheid.

Voorlopers, starters en doorgroeiers

Met 45 voorlopers die al een eigen aanpak hebben, ontwikkelen we in drie jaar tijd een aanbod dat aan veel meer leerlingen aangeboden kan worden. De voorlopers kunnen subsidie aanvragen voor de doorontwikkeling of uitbreiding van hun aanbod. Gelijktijdig kunnen 35 startende gebieden subsidie aanvragen om een coalitie te vormen en een programma in hun gebied te ontwikkelen.

Daarnaast is er subsidie beschikbaar voor 50 ‘doorgroeiers’; gebieden met een bestaand aanbod dat kleiner is dan dat van de voorlopers. Deze doorgroeiers kunnen subsidie ontvangen om met een bestaande coalitie het aanbod door te ontwikkelen.

De Gelijke Kansen Alliantie zal de coalities ondersteunen en zorgen dat zij kennis kunnen delen.

Meer informatie

Op de website van DUS-I vindt u meer informatie over de subsidieregeling en de voorwaarden. Meer informatie over het Programma School en Omgeving is te vinden op de website van de Gelijke Kansen Alliantie. U kunt de subsidie aanvragen tot en met 30 september 2022.