Onderwijs voor Oekraïense leerlingen: nieuwe versie handreiking en terugkijken webinars

Er is een nieuwe versie van de handreiking onderwijs voor kinderen en jongeren uit Oekraine. Daarnaast kunt u webinars terugkijken over de Tijdelijke Onderwijs Voorziening (tov) en over financiële thema’s en de inzet van Oekraïens personeel.

De handreikingis geactualiseerd omdat er op 5 juli 2022 een wetsvoorstel is aangenomen waardoor er enkele nieuwe regels zijn. Zo zijn er voorschriften voor het inrichtingsplan voor een tov en voor de manier waarop een tov moet worden gemeld. In de nieuwe versie van de handreiking is alle informatie duidelijk terug te vinden. Ook bevat de handreiking informatie over financiële regelingen, zoals de regeling expertisedeling.

Webinars over tov’s en over financiën terug te zien

U kunt twee webinars terugkijken die het ministerie van OCW op 4 en 5 juli organiseerde  over het onderwijs voor leerlingen uit Oekraïne.

Het webinar over de Tijdelijke Onderwijs Voorziening (tov) biedt nuttige informatie over de inrichting van een tov en de hierbij geldende regels. Het tweede webinar gaat over financiële thema’s en de inzet van Oekraïens personeel. In dit webinar hoort u meer over onder andere de inzet van maatwerkbekostiging en nieuwkomersbekostiging.