Nieuwe aanvraagronde subsidieregeling capaciteitentesten

Er is een nieuwe aanvraagronde gestart van de subsidieregeling voor capaciteitentesten. Scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs kunnen tot en met 4 oktober 2022 subsidie aanvragen om capaciteitentesten af te nemen bij leerlingen in de eerste twee leerjaren.

Na de onrustige coronajaren kan het een uitdaging zijn om goed zicht te krijgen op wat leerlingen kunnen en te bepalen welk onderwijs het beste bij hen past. Een capaciteitentest kan scholen helpen inzicht te krijgen in de potentie van leerlingen, zodat zij hen kansrijk kunnen begeleiden naar een passend onderwijsniveau.

Scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs kunnen subsidie aanvragen bij DUS-I om capaciteitentesten af te nemen bij leerlingen in de eerste twee leerjaren. Van 6 september tot en met 4 oktober kunt u een aanvraag indienen voor capaciteitentesten die worden afgenomen in de periode 1 januari 2022 tot en met 31 december 2022. Per ingekochte capaciteitentest is € 40 beschikbaar.

Nationaal Programma Onderwijs

Deze subsidieregeling is onderdeel van het Nationaal Programma Onderwijs. Scholen zijn niet verplicht gebruik te maken van de capaciteitentesten, maar worden met de subsidie wel daartoe aangemoedigd.

 

Meer informatie

U vindt hier de veelgestelde vragen over de capaciteitentest en de subsidie op de website van het Nationaal Programma Onderwijs.