Nieuwe aanvraagronde subsidieregeling capaciteitentesten

Na de afgelopen onrustige jaren kan het een uitdaging zijn voor scholen om goed zicht te krijgen op wat leerlingen kunnen en om te bepalen welk onderwijs het beste bij hen past. Daarom kunnen scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs subsidie aanvragen bij DUS-I om capaciteitentesten af te nemen bij leerlingen in de eerste twee leerjaren. Op 6 september start een nieuwe aanvraagronde van deze subsidie.

Een capaciteitentest kan helpen inzicht te krijgen in de potentie van leerlingen, zodat scholen hun leerlingen kansrijk kunnen begeleiden naar een passend onderwijsniveau.

Subsidie aanvragen bij DUS-I

Van 6 september tot en met 4 oktober kunt u een aanvraag indienen bij DUS-I voor capaciteitentesten die zijn of worden afgenomen in de periode 1 januari 2022 tot en met 31 december 2022. Per ingekochte capaciteitentest is € 40 subsidie beschikbaar.

Nationaal Programma Onderwijs

Deze subsidieregeling is onderdeel van het Nationaal Programma Onderwijs. Heeft u vragen over capaciteitentesten en over deze subsidie? Lees de veelgestelde vragen over de capaciteitentest en de subsidie op de website van het Nationaal Programma Onderwijs.