Informatiebijeenkomst alternatieve examinering van nieuwkomers in het vak Nederlands

Op 19 mei is er een informatiebijeenkomst over  het experiment alternatieve examinering van nieuwkomers in het vak Nederlands. In deze bijeenkomst hoort u meer over het experiment en de eerste resultaten en over de mogelijkheid om aan het experiment deel te nemen.  U kunt zich nog aanmelden voor de bijeenkomst.

SEO Economisch Onderzoek en Kohnstamm Instituut werken momenteel in opdracht van het ministerie van OCW aan een onderzoek naar alternatieve examinering van nieuwkomers in het vak Nederlands.

Experimenteren met alternatieve examinering

Drie scholen hebben ervaring met deze alternatieve examinering opgedaan in het kader van de Pilot Regelluw. Het ministerie van OCW geeft ook andere scholen graag de gelegenheid om net als de drie voorloperscholen te experimenteren met alternatieve examinering in het vak Nederlands.

Informatiebijeenkomst

SEO en Kohnstamm Instituut organiseren een bijeenkomst over het onderzoek en experiment. De doelen van deze bijeenkomst zijn:

  • Geïnteresseerden informeren over de tussenresultaten van het onderzoek;
  • Scholen informeren over de inhoud van het experiment en over de verwachte inspanningen en opbrengsten;
  • Scholen en geïnteresseerden de gelegenheid geven om kennis en ervaringen uit te wisselen.

U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst vindt zowel fysiek als digitaal plaats op 19 mei in de middag op een centrale locatie in Nederland (omgeving Utrecht). U kunt met dit formulier doorgeven dat u interesse heeft in het onderzoek en uw contactgegevens achterlaten. U ontvangt dan later de gedetailleerde invulling van de middag.