Doe mee met MDT!

Wilt u uw leerlingen de kans geven om zich breder te oriënteren op de samenleving? Om burgerschap en LOB te oefenen in de praktijk? Sluit u dan aan bij het brede netwerk van de maatschappelijke diensttijd (MDT), dat werkt aan talentontwikkeling, sociale cohesie en brede vorming van jongeren.

MDT is een vrijwillig traject van 80 uur bij een maatschappelijke MDT-organisatie, waarin jongeren impact maken en iets doen voor een ander enzij tegelijkertijd de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. MDT is een instrument om mentale gezondheid, kansengelijkheid en integratie te bevorderen en integratie en om eenzaamheid tegen te gaan. Deze thema’s zijn door de coronatijd nog relevanter geworden.

Aansluiting op onderwijs

MDT sluit aan bij de burgerschapsopdracht, LOB en talentontwikkeling. MDT in het onderwijs is daarmee niet alleen een kans voor de leerlingen maar ook voor de school. MDT-organisaties nemen het onderwijs werk uit handen door leerlingen in de praktijk mee te nemen zodat theorie en praktijk meer in verbinding komen.

Subsidiemogelijkheden

U vindt hier meer informatie over de MDT en de subsidiemogelijkheden. Het is alleen mogelijk mee te doen aan de aankomende subsidieronde als u aansluiting zoekt bij een bestaand samenwerkingsverband.

Meer informatie

Wilt u hulp bij het vinden van een bestaand samenwerkingsverband bij uw school in de buurt? Stuur dan een mail naar mdt@minvws.nl

Wilt u weten welke MDT-organisaties in uw omgeving actief zijn, wat u leerlingen kunt bieden of heeft u andere vragen? Neem dan contact op via doemeemetmdt.nl.