Openhouden van onderwijs centraal bij corona-draaiboeken lange termijn

Hoe kan het onderwijs zo goed en veilig mogelijk door blijven gaan als het coronavirus weer opleeft? Om antwoord te krijgen op die vraag heeft het ministerie van OCW de afgelopen periode gesproken met onder andere schoolbesturen, docenten, jongeren, ouders en wetenschappers om te komen tot hoofdlijnen van een langetermijnaanpak COVID-19. Ook is er een peiling ontwikkeld om ervaringen op te halen. Personeel, ouders, leerlingen en bestuurders wordt gevraagd hier input op te geven.

Voorspelbare scenario’s

Goede preventie en voorspelbare scenario’s vormen de basis van de aanpak. Het doel is om fysiek onderwijs zo veel mogelijk door te laten gaan. Als dat niet mogelijk is, moet afstandsonderwijs goed georganiseerd zijn. Samen met de onderwijssector worden de hoofdlijnen in de komende periode nader uitgewerkt.

Ervaringen delen

Betrokkenen in het primair en voortgezet onderwijs willen wij vragen om ervaringen met coronamaatregelen te delen met OCW. Hiervoor is een peiling ontwikkeld. De lijst met effectieve maatregelen die mede hieruit voortkomt, dient als basis voor draaiboeken die scholen voor de zomer moeten opstellen. We willen personeel en bestuurders vragen de peiling in te vullen en dit ook te vragen aan ouders en leerlingen.