Subsidie voor heterogene brugklassen

Schoolbesturen kunnen tot en met 18 april subsidie aanvragen om heterogene brugklassen in te richten, doorontwikkelen, verbreden of verlengen. Per vestiging is eenmalig een vast bedrag van € 100.000 beschikbaar.

Door de schoolsluitingen en lesuitval in coronatijd hebben leerlingen die nu in groep 8 van de basisschool en de eerste klas(sen) van de middelbare school zitten, de afgelopen periode minder kansen gehad om zich verder te ontwikkelen. De subsidieregeling Heterogene brugklassen is onderdeel van het Nationaal Programma Onderwijs dat werkt aan herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na de coronacrisis. Het doel van de subsidieregeling is middelbare scholen te stimuleren hun brugklassen zo in te richten dat leerlingen met verschillende basisschooladviezen bij elkaar in de klas zitten. Hiermee wordt te vroege selectie voorkomen.

Subsidie aanvragen

Schoolbesturen kunnen van 7 maart tot en met 18 april 2022 de subsidie aanvragen. Per vestiging kunnen ze eenmalig een vast bedrag van 100.000 euro aanvragen.

Meer informatie over de subsidieregeling en de mogelijkheid om de subsidie aan te vragen vindt u hier