Brief over mbo-studentenfonds aan mbo-scholen

Vlak vóór de kerstvakantie is vanuit het ministerie van OCW aan alle mbo-scholen een brief over het mbo-studentenfonds gestuurd. Aangezien dit een drukke periode was waarin veel op scholen afkwam, besteden we in deze nieuwsbrief nogmaals aandacht aan de inhoud. In de brief worden twee aspecten van het mbo-studentenfonds uitgelicht.

In de eerste plaats worden mbo-scholen verzocht om uiterlijk 16 september a.s. bepaalde verantwoordingsinformatie aan te leveren. Deze informatie helpt om, één jaar na inwerkingtreding van het mbo-studentenfonds, een eerste beeld te geven van de behoefte van studenten aan het fonds. Concreet is het verzoek om voor de periode van 1 augustus 2021 tot en met 31 juli 2022 de ‘Tabel uitkeringen mbo-studentenfonds’ in te vullen (te vinden in de brief) en uiterlijk 16 september 2022 naar secretariaat_mbo@minocw.nl te sturen.

Wettelijke voorwaarden

In de tweede plaats staat in de brief uitgelegd welke wettelijke voorwaarden precies voor het mbo-studentenfonds gelden. In het kort geeft de wet mbo-scholen de plicht om alle studenten die aan de in de wet genoemde voorwaarden voldoen te ondersteunen. Het bevoegd gezag is vrij om het interne proces voor de uitvoering van het studentenfonds vorm te geven, zo lang alle studenten die recht hebben op ondersteuning, deze ondersteuning daadwerkelijk ontvangen.

Heb je een vraag over de inhoud van de brief? Neem dan contact op met Vincent Gerez, beleidsmedewerker bij OCW.