‘Als criminaliteit de school in komt’: e-zine Stichting School & Veiligheid

Steekincidenten, wapenbezit en wapengebruik, het ronselen van jonge mensen voor criminele activiteiten, drugs dealen; het zijn zaken waar helaas ook onderwijsinstellingen in het mbo mee te maken kunnen krijgen. Het e-zine ‘Als criminaliteit de school in komt biedt tips en tools. Daarnaast heeft de Stichting School & Veiligheid specifiek voor onderwijsinstellingen een Checklist Wapencontrole en een themapagina over controle op wapens, drugs en alcohol samengesteld.

Wat staat je als onderwijsinstelling te doen als criminaliteit letterlijk het lokaal binnenkomt? Welke preventieve maatregelen kun je treffen en welke samenwerkingspartners zijn hierbij nodig? In ‘Wat als criminaliteit de school in komt, een nieuw e-zine van Stichting School & Veiligheid, bieden experts tips en tools, en vertellen docenten, veiligheidscoördinatoren en schoolleiders over hun ervaringen.

Controles op wapenbezit

Om onderwijsinstellingen te informeren hoe zij preventieve controles op wapenbezit kunnen uitvoeren – bijvoorbeeld door kluisjescontroles te houden – is onlangs een vernieuwde checklist gepubliceerd. De Stichting School en Veiligheid heeft ook een themapagina samengesteld over controle op wapens, drugs en alcohol. Je vindt hier veel praktische informatie.