Als criminaliteit de school in komt: e-zine Stichting School & Veiligheid

Steekincidenten, wapenbezit en wapengebruik, het ronselen van jonge mensen voor criminele activiteiten, drugsdealen; het zijn zaken waar helaas ook scholen mee te maken kunnen krijgen. Het e-zine Als criminaliteit de school in komt biedt scholen tips en tools. Daarnaast is er een Checklist Wapencontrole beschikbaar voor scholen en een themapagina voor scholen.

Wat staat je als school te doen als criminaliteit letterlijk de school of de klas binnenkomt?  Welke preventieve maatregelen kunnen scholen treffen en welke samenwerkingspartners zijn hierbij nodig? In het nieuwe e-zine van Stichting School & Veiligheid bieden experts tips en tools, en vertellen docenten, veiligheidscoördinatoren en schoolleiders over hun ervaringen.

Controle op wapenbezit

Om scholen te informeren hoe zij ze preventieve controles op wapenbezit kunnen uitvoeren, door bijvoorbeeld kluisjescontroles te houden, is onlangs een vernieuwde checklist gepubliceerd. Ook een themapagina over controle op wapens, drugs en alcohol van de Stichting School en Veiligheid biedt scholen veel praktische informatie.