Twee vernieuwde dashboards van het CBS en SBB over onderwijs-arbeidsmarkt

Onlangs zijn er twee veelvuldig door mbo-instellingen gebruikte dashboards vernieuwd en gebruiksvriendelijker geworden: het dashboard Arbeidsmarktpositie van mbo-gediplomeerden van het CBS en het dashboard Feiten en Cijfers over mbo-kwalificaties van SBB.

Dashboard Arbeidsmarktpositie van mbo-gediplomeerden

Hoeveel bij MBO Utrecht gediplomeerde verpleegkundigen in studiejaar 2019/2020 vonden aansluitend een baan? En hoe is dat bij andere mbo-instellingen? Wat is hun uurloon en wat is de ontwikkeling in de tijd? De antwoorden op deze en vele andere vragen kun je vinden met het dashboard Arbeidsmarktpositie van mbo-gediplomeerden van het CBS. Het dashboard is onlangs vernieuwd en gebruiksvriendelijker geworden.

Beeld: ©ontwikkeling

Dashboard Feiten en Cijfers over mbo-kwalificaties

Ook SBB publiceert over de aansluiting onderwijs arbeidsmarkt, maar dan per regio, gebaseerd op de woonplaats van de student. Dat gebeurt in het eveneens onlangs vernieuwde dashboard Feiten en Cijfers over mbo-kwalificaties. In dit dashboard wordt niet alleen teruggekeken, maar wordt ook de kans op werk voor een startende mbo-student weergegeven.

kerncijfers
Beeld: ©mbo