Tip leerbedrijven over de Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg!

Erkende leerbedrijven kunnen nog tot het eind van deze maand RVO-subsidie aanvragen. Dat is een subsidieregeling van het ministerie van SZW voor het realiseren van praktijkplaatsen voor met werkloosheid bedreigde werknemers en werkzoekenden. In juni is de volgende aanvraagronde. Zijn er erkende leerbedrijven in je netwerk met werknemers die (mogelijk) in aanmerking komen voor deze subsidieregeling? Wijs hen er dan op!

Met werkloosheid bedreigde werknemers en werkzoekenden kunnen met de RVO-subsidie via praktijkleren bij- of omgeschoold worden, zodat hun directe of duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt verbetert. Het gaat om opleidingen in de derde leerweg. Studenten volgen in deze leerweg de volledige mbo-opleiding of een deel ervan. Zo’n deel kan de student dan afronden met een mbo-certificaat of praktijkverklaring. Voor het realiseren van een praktijkleerplaats van 40 weken wordt een subsidie van maximaal € 2.700 verstrekt. De subsidie moet binnen een jaar na afloop van de praktijkplaats worden aangevraagd. De huidige aanvraagronde loopt tot 31 januari 2022. In juni 2022 is de volgende aanvraagronde.

Meer weten? Klik dan op deze link: Subsidieregeling Praktijkleren in de derde leerweg | RVO.nl | Rijksdienst. Zijn er erkende leerbedrijven in je netwerk met werknemers die (mogelijk) in aanmerking komen voor deze subsidieregeling? Wijs hen er dan op!