Ouders & Onderwijs ook in het mbo

De Stichting Ouders & Onderwijs gaat zich voortaan ook inzetten voor ouders van mbo-studenten. De stichting helpt ouders van schoolgaande kinderen en jongeren door hen te informeren en adviseren over alles wat met onderwijs te maken heeft. Ouders & Onderwijs is al een tijdje actief in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, maar wil nu voor het mbo de positie van ouders versterken.

Ouders & Onderwijs heeft de ambitie om de positie van ouders in het middelbaar beroepsonderwijs te versterken. Dit gebeurt zowel lokaal via de medezeggenschap als landelijk door het gesprek aan te gaan met scholen, mbo-organisaties en de politiek. Door het uitzetten van enquêtes onder ouders van studenten in het mbo, en onderzoek door middel van het Ouderpanel, kan de Stichting eventuele knelpunten inventariseren met als doel het geluid van ouders zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Daarnaast gaat Ouders & Onderwijs in haar online kennisbank meer specifieke mbo-artikelen plaatsen.

Vertel ouders van jouw mbo-studenten over Ouders & Onderwijs

Nog niet alle ouders kennen Ouders & Onderwijs. Daardoor blijven ouders misschien onnodig met vragen rondlopen. Heb jij als onderwijsprofessional veel contact met de ouders van je studenten? Vertel hen dan over Ouders & Onderwijs. Dit kan bijvoorbeeld door de volgende informatie over Ouders & Onderwijs op te nemen in de schoolgids, op de website van je school of in de nieuwsbrief voor ouders: 

Stichting Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders met schoolgaande kinderen. Zij helpen ouders door ze te informeren en adviseren over alles wat met onderwijs te maken heeft. Het adviespunt van Ouders & Onderwijs is iedere werkdag bereikbaar op 088-6050101 of via vraag@oudersenonderwijs.nl. Op de website vindt u een uitgebreide kennisbank met veel informatie over onderwijs. Ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief, of lid worden van het Landelijk Ouderpanel en zo uw mening geven over het onderwijs. Verder kunt u Ouders & Onderwijs ook volgen op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram voor het laatste nieuws.

Meer informatie over Ouders & Onderwijs kunt u vinden op www.oudersenonderwijs.nl