Basisscholen en scholen voor speciaal (basis)onderwijs week voor kerstvakantie dicht

Basisscholen en scholen voor speciaal (basis)onderwijs gaan de week voor de kerstvakantie dicht. Voor noodopvang van kinderen in een kwetsbare positie en kinderen met minimaal één ouder met een cruciaal beroep blijven de scholen wel open. Scholen mogen tot de kerstvakantie afstandsonderwijs geven, maar het hoeft niet.

Dat heeft het kabinet op advies van het OMT besloten, nu er grote zorgen zijn over de opkomst van de omikronvariant, die zich snel verspreidt. Omdat de kerstvakantie dit jaar direct met de kerstdagen begint, zouden oudere familieleden die kerst willen vieren met hun (klein)kinderen onbewust besmet kunnen raken door kinderen, met een te hoge druk op de zorg tot gevolg.

Minister Slob: ,,We vinden het heel belangrijk om de basisscholen zoveel mogelijk open te houden. Dat is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Maar we moeten in het kabinet meerdere belangen zorgvuldig tegen elkaar afwegen. Het was een hele moeilijke keuze, maar helaas hebben we toch moeten beslissen de scholen te sluiten vanwege de zorgen over de omikronvariant. Ik realiseer me dat we daarmee opnieuw veel vragen van scholen en ouders en dat het misschien niet overal lukt, maar ik vraag hen te doen wat ze kunnen.’’

Voor scholen zijn er veelgestelde vragen opgesteld hoe om te gaan met de sluiting, noodopvang en afstandsonderwijs.

Meer informatie over de aanpak van het coronavirus en het primair onderwijs is te vinden op de website van de Rijksoverheid