Doe meer met Taal: Toolkit voor stimuleren van laagtaalvaardige ouders

Investeren in de (taal)vaardigheden van ouders heeft niet alleen voordelen voor de ouders zelf, maar ook de school of instelling. Want een taalrijke omgeving thuis biedt kinderen meer kansen waardoor de kinderen zelf ook taalvaardiger worden. Onlangs heeft de Rijksoverheid de campagne Doe meer met Taal gelanceerd. Hiermee kunnen ouders gratis (online) oefenen met het helpen met huiswerk en (voor)lezen. Een school kan teksten en beeldmateriaal uit de toolkit gebruiken om ouders hierover te informeren. 

Voordelen

Investeren in de (taal)vaardigheden van ouders heeft niet alleen voordelen voor de ouders zelf, maar ook voor de school of instelling. Want een taalrijke omgeving thuis biedt kinderen meer kansen waardoor de kinderen zelf ook taalvaardiger worden. Ook leidt het vaak tot betere communicatie tussen de ouders en de school/ instelling en een hogere betrokkenheid van ouders.

Toolkit

De eerste middelen van de toolkit staan online en zijn hier te vinden. In december wordt deze toolkit aangevuld met onder andere kant en klare teksten die een school kan gebruiken voor de nieuwsbrief, en (personaliseerbare) posters om op de ramen te hangen. Beelden voor social posts staan er ook in.
 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de volgende links:

Helpen met huiswerk
Beter (voor)lezen
Informatie over de campagne 
Toolkit