Uitnodiging online Meetup MBOin2030

Op vrijdagmiddag 12 november organiseert MBOin2030 een online Meetup. In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan het documenteren en uitwerken van de werkgroepen en werkateliers. Tijdens de Meetup delen we de resultaten tot nu toe en blikken we vooruit. Waarmee zouden we moeten gaan experimenteren in het mbo om ervaring op te doen voor de toekomst? En welke thema’s en vragen moeten we met het oog op een toekomstbestendig mbo verder uitwerken?

MBO in 2030 is de aanpak waarbij het ministerie van OCW met alle betrokken in- en rondom het mbo in co-creatie een toekomstvisie op het mbo en een bijbehorende actieagenda maken. Centrale vraag hierbij is: ‘Hoe zorgen wij voor een toegankelijk, toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs in iedere regio in 2030?’. In december 2019 hebben we tijdens een groot werkatelier een visie ontwikkeld. Deze visie is in 2020 verdiept door vijf thematische werkgroepen, waaraan ruim 400 mensen hebben deelgenomen. Op 21 januari 2021 vond het tweede werkatelier online plaats, waarbij we aan de hand van concrete vragen in verschillende workshops de resultaten van de werkgroepen verder hebben verdiept en daar vervolgacties aan hebben verbonden.

Rapportage

De opbrengsten van het werkatelier in januari 2021 en de vijf werkgroepen zijn gedocumenteerd. Dit resulteerde in een waardevolle eindrapportage van de afgelopen fase. Deze rapportage kun je vinden op www.mboin2030.nl. Daarnaast hebben we met een aantal stakeholders met een verschillend perspectief nagedacht over de manier waarop we de volgende ontwikkelstappen kunnen maken. De rapportage en de ideeën voor het vervolg willen we graag met je delen. Verder zijn we benieuwd naar jouw bijdrage voor de komende periode. Met welke pioniers kunnen we het verschil gaan maken? Welke vragen moeten worden uitgewerkt? Hoe gaan we van denken naar doen?

Graag nodigen we je uit om mee te denken in de online Meetup op vrijdagmiddag 12 november a.s. van 13.00 – 16.00 uur. Aanmelden kan via de volgende link: Inschrijving Meetup MBOin2030.

We hebben plek voor maximaal 200 deelnemers, dus wees snel! In de week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons het programma en de link om deel te kunnen nemen aan de Meetup. Wij kijken er naar uit om jullie weer te ontmoeten en samen te werken aan een toekomstgericht (middelbaar) beroepsonderwijs!