Resultaten tweede aanvraagronde RIF 2021 bekend

De resultaten van de tweede aanvraagronde van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) 2021 zijn bekend. In totaal zijn 13 subsidieaanvragen ingediend, waarvan er 10 zijn toegekend. Het gaat om 7 nieuwe projecten en 3 opschalingen van bestaande RIF-projecten. In totaal wordt een bedrag van €11,7 miljoen toegekend vanuit het RIF.

De subsidie wordt toegekend aan samenwerkingsverbanden van mbo-instellingen met hun regionale (arbeidsmarkt)partners. Bedrijven, regionale overheden, zorginstellingen en arbeidsorganisaties dragen als cofinanciers per project voor 50% tot 67% bij aan de projectkosten. Meer informatie over de cofinanciering, sectoren en regio’s van deze ronde lees je binnenkort op de website van uitvoeringsorganisatie DUS-I: https://www.dus-i.nl/subsidies/regionaal-investeringsfonds-mbo.

Doel RIF-regeling

Met de RIF-regeling beoogt OCW de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt te verbeteren. Dit gebeurt door samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven te stimuleren met behulp van subsidie. Volgend jaar is het laatste jaar van de huidige regeling. Er zijn nog twee aanvraagronden in 2022, de eerst volgende loopt van 1 januari tot en met 31 januari 2022.