Afname stage- en leerbaantekorten

Voor wat betreft de beschikbaarheid van stages en leerbanen lijkt het nieuwe schooljaar goed te zijn gestart. Het aantal tekorten is in het voorjaar van 2021 sterk gedaald; deze daling heeft zich aan het begin van studiejaar 2021-2022 doorgezet. Op de website van SBB wordt periodiek bijgehouden in welke regio’s en sectoren nog tekorten voorkomen.

Het actieplan stages en leerbanen waarmee SBB de nog resterende tekorten kan aanpakken loopt nog door tot en met 2022. Ook de alternatieven uit het servicedocument die scholen voor stages mogen inzetten, zijn nog beschikbaar tot 1 februari 2022. Via het Nationaal Programma Onderwijs hebben verschillende scholen middelen ontvangen om bijvoorbeeld begeleiding bij (alternatieve) stages via de school vorm te geven.

Meer over het NPO en de plannen die door de scholen zijn ingediend, lees je in de Eerste voortgangsrapportage Nationaal Programma Onderwijs (zie ook het nieuwsbericht waarmee deze nieuwsbrief opent). Meer over de resultaten van het actieplan stages en leerbanen lees je in de meest recente voortgangsrapportage bij het actieplan.