Vier op 10 december Paarse Vrijdag

Voor het tweede jaar wordt Paarse Vrijdag op verscheidene basisscholen gevierd. Op deze dag laten leerlingen en leerkrachten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent of op wie je verliefd wordt. Door een positieve sociale norm te stellen draagt Paarse Vrijdag bij aan een veilig schoolklimaat voor iedereen. Scholen kunnen een gratis Paarse Vrijdag actiepakket bestellen via de website

Al meer dan 10 jaar Paarse Vrijdag op scholen

Sinds 2009 is Paarse Vrijdag de dag waarop honderdduizenden leerlingen paars dragen om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent of op wie je verliefd wordt. Door een positieve sociale norm te stellen draagt Paarse Vrijdag bij aan een veilig schoolklimaat voor iedereen. 

Paarse Vrijdag in het primair onderwijs

Op 10 december wordt voor de tweede keer Paarse Vrijdag gevierd in het primair onderwijs. Leerkrachten en schooldirecteuren kunnen een gratis actiepakket aanvragen waarmee ze Paarse Vrijdag kunnen organiseren op school. Deze pakketten zijn gevuld met onder andere prentenboeken, gedichten, posters, knutselspullen, lesideeën en andere handige tools om met het onderwerp aan de slag te gaan. Meer informatie over deze materialen is te vinden op de website

Paarse Vrijdag wordt ondersteund door COC Nederland.