Routekaart afstandsonderwijs

De Stichting Zorgeloos naar School zet zich in voor leerlingen met een chronische aandoening in het regulier onderwijs. Het afgelopen jaar heeft de stichting veel vragen gekregen over de mogelijkheden van afstandsonderwijs voor leerlingen met een chronische aandoening. Zij heeft daarom in samenwerking met leerlingen, ouders en onderwijsprofessionals een routekaart ontwikkeld voor leerlingen, ouders en scholen. Deze routekaart afstandsonderwijs is gratis te downloaden of te bestellen.

De routekaart geeft antwoord op veelgestelde vragen over afstandsonderwijs in combinatie met fysiek naar school gaan. De kaart brengt de behoeften en mogelijkheden in beeld en geeft een vergelijkend overzicht van de meest bruikbare opties. Zo geeft de handreiking houvast om in gesprek met leerling, ouder en school afspraken te maken over afstandsonderwijs en wordt voorkomen dat leerlingen het contact met de klas verliezen, vertraging oplopen of thuis komen te zitten.

Op de website van de stichting staan ook andere handige hulpmiddelen, zoals de ‘Doe-het-samen gids,’ die scholen kunnen ondersteunen om samen met leerlingen en ouders een op maatgemaakte oplossing te vinden voor leerlingen met een chronische aandoening.