Netwerkbijeenkomst nazorg mbo

Op woensdagmiddag 10 november organiseren OCW en de MBO Raad een online netwerkbijeenkomst over nazorg. Tijdens deze sessie staan extra begeleiding en nazorg aan mbo-studenten met een moeilijke start op de arbeidsmarkt centraal. Ook wordt de nieuwe subsidieregeling nazorg toegelicht, die in november gepubliceerd wordt. Aanmelden kan via deze link.

Mbo-scholen zetten zich volop in om jeugdwerkloosheid bij gediplomeerde schoolverlaters te voorkomen. Door middel van extra begeleiding en nazorg werken deze onderwijsinstellingen er hard aan om schoolverlaters te ondersteunen op weg naar werk of naar hun vervolgopleiding. Hiervoor hebben de scholen middelen ter ondersteuning ontvangen. In opvolging van deze regeling, wordt er in november een nieuwe subsidieregeling voor nazorg gepubliceerd. Die biedt weer extra kansen om ervoor te zorgen dat mbo-gediplomeerden goed terecht komen!

Ervaringen delen, kennis uitwisselen, vragen stellen

Maar, wat is de beste manier om nazorg te bieden? Wat zijn goede voorbeelden om gediplomeerde schoolverlaters te begeleiden? En tegen welke knelpunten lopen mbo-scholen aan? De netwerkbijeenkomst op 10 november is de kans om ervaringen te delen, kennis uit te wisselen en vragen te stellen.

Meld je aan!
De online bijeenkomst vindt van 15:00 uur tot 17:00 uur plaats via het platform Webex. Werk jij op het gebied van nazorg van mbo-studenten? Ga je de subsidieregeling aanvragen? Of ben jij benieuwd hoe jouw school zich in kan zetten voor nazorg? Meld je dan hier aan!