Kom met de klas naar Wie ben ik, wie was jij? in het Nationaal Archief!

In de interactieve tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? in het Nationaal Archief ervaren leerlingen hoe de tijd, plaats en omstandigheden waarin je wordt geboren invloed hebben op de mogelijkheden en keuzes die je wel of niet hebt. Met een tablet en zaklantaarn in de hand onderzoeken de leerlingen historische personen en ontdekken ze dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn. Wat doe je als je als kind wordt weggegeven en opgroeit in een ver land? Wat als je wilt studeren, maar je mag niet omdat je vrouw bent? Heb je iets te kiezen als je in slavernij wordt geboren? 

Scholen kunnen hun leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs aanmelden voor een les.

Nationaal Archief

In het Nationaal Archief vind je antwoorden op vragen over jouw leven, onze geschiedenis en onze samenleving. We helpen je aan nieuwe inzichten door je altijd en overal toegang te geven tot ons nationaal geheugen. Het Nationaal Archief beheert en presenteert een rijke collectie van 142 kilometer documenten, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en tekeningen en 1,2 terabyte aan digitale bestanden. Van belangrijke overheidsdocumenten tot persoonlijke correspondentie van de meest invloedrijke Nederlanders, van het archief van de KNVB tot de VOC.

Meer informatie

Scholen met een vraag over de tentoonstelling of over het overige educatieve aanbod kunnen contact opnemen met de afdeling educatie van het Nationaal Archief.