Jongerencampagne 'Daarom test ik'

Vanaf 7 juni zijn alle middelbare scholen in Nederland weer volledig open. Het is hierbij belangrijk dat leerlingen en onderwijzend personeel zich twee keer per week testen. Alle middelbare scholen zijn inmiddels voorzien van voldoende gratis zelftesten.

Om het belang van het gebruik van zelftesten bij leerlingen onder de aandacht te brengen is op 1 juni de online campagne #Daarom test ik gestart. In deze campagne vertellen jongeren waarom zij ervoor kiezen om gebruik te maken van zelftesten. De jongeren in de campagne zijn leerlingen van verschillende scholen die door een onafhankelijk bureau zijn geïnterviewd. Naast uitingen op Instagram, Facebook, Snapchat, TikTok, scholieren.com en schoolboards zijn er ook posters beschikbaar die scholen kunnen printen om op school op te hangen.

Op Zelftesten in het onderwijs vindt u nadere informatie en documenten over het preventief en risicogericht zelftesten. Hier vindt u ook de Handreiking zelftesten waarin u alles over het zelftesten kunt lezen.