Ideas on Stage: verkiezing Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider in een ander jasje

Voor de circa 500.000 mbo-studenten in ons land is leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs. In deze  coronagekleurde tijd waarin veel anders dan anders is, steekt de verkiezing in een ander jasje: Ideas on Stage. Welk leerbedrijf en welke praktijkopleider mag van jou straks in the spotlights staan?

De afgelopen tijd hebben veel erkende leerbedrijven in goede samenwerking met scholen stages en leerbanen gecreëerd, zodat mbo-studenten hun opleiding konden vervolgen. Prachtige initiatieven die een podium verdienen. Met Ideas on Stage zet SBB leerbedrijven in de spotlights.

Ben je of ken je een leerbedrijf? Doe een voordracht!

SBB roept op om met aansprekende voorbeelden te komen. Ken je een erkend leerbedrijf dat in deze lastige coronaperiode tóch mooie en creatieve oplossingen heeft gevonden, zodat mbo-studenten konden doorgaan met hun stage of leerbaan? Doe dan uiterlijk 28 maart een voordracht! Dat kan via Ideas on Stage 2021 | SBB (s-bb.nl).

Student? Stuur een video!

Ook mbo-studenten kunnen een erkend leerbedrijf in de spotlights zetten, bijvoorbeeld omdat ze zelfs in deze tijd een bijzondere stage of leerbaan hadden. Zij worden uitgenodigd een korte video te maken waarin zij vertellen waarom hun leerbedrijf kans moet maken op het podium. Meer informatie hierover is eveneens te vinden op de site van SBB 

Reserveer 17 mei in je agenda

Tijdens het Ambassadeursgala dat de MBO Raad maandag 17 mei mag een selectie van de innovatieve stages en leerbanen virtueel op het podium shinen. Reserveer de datum in je agenda en beleef het evenement thuis mee!

Hou de sociale media in de gaten

Vanaf half april besteedt SBB volop aandacht aan Ideas on Stage met quotes en filmfragmenten op de sociale media. Vanaf 18 mei publiceert SBB de volledige reportages van de innovatieve stages en leerbanen die het podium haalden.

SBB - Ideas on Stage