Hoe zorg jij als docent voor een inclusief leerklimaat?

Van 15 tot en met 19 maart geeft Stichting School & Veiligheid met de campagne Samen zijn wij iedereen aandacht aan een inclusief klimaat in het mbo. ECBO is partner in deze campagne. Zij lanceren deze week de publicatie Rotterdam ontmoet Urk: Onderwijsexperiment rond Diversiteit in het MBO.  

Als docent in het mbo weet je hoe belangrijk een goede sfeer in de klas is. Als iedereen erbij hoort en meedoet met respect voor bestaande verschillen, werkt dat positief door in het studieresultaat van studenten. Is dit zichtbaar en voelbaar, dan wordt school een veilige plek voor iedereen.

Verschillen waarderen

Hoe geef je in de klas en op school ruimte aan ieders verhaal? In de publicatie van ECBO lees je er meer over. Van dialoog naar praktijk. Dat was de insteek van de 24-uurs ontmoeting tussen studenten en docenten uit Rotterdam en Urk. Niet eindeloos discussiëren, maar elkaars verschillen waarderen door samen te doen. Meer weten over dit project? Neem contact op met Pieter Baary (pieter.baay@ecbo.nl) en  Tara Schoemaker (tschoemaker@cinop.nl). 

Deze publicatie is te lezen op de campagnewebsite www.inclusiefmbo.nl. Kijk hier ook voor inspiratie, trainingen en tips voor het bouwen aan een inclusieve sfeer op school en in de klas.

Samen zijn wij iedereen