Scholen dicht, onderwijs op afstand

Scholen dicht, onderwijs op afstand
Sinds woensdag 16 december zijn de scholen in het basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs dicht. Deze situatie duurt voor nu tenminste t/m vrijdag 15 januari 2021. Leerlingen krijgen dan onderwijs op afstand.

Leerlingen die wel naar school kunnen
Specifieke groepen leerlingen blijven wel les op school krijgen. Het gaat om de volgende leerlingen:

  • Leerlingen in kwetsbare posities;
  • Leerlingen met één of twee ouders met een cruciaal beroep.


Meer informatie
Scholen zijn op 14 december geïnformeerd over de schoolsluiting. Meer informatie over de sluiting en de gevolgen voor scholen is te vinden op de website van de Rijksoverheid. Deze informatie wordt steeds aangevuld.

Op Lesopafstand.nl vindt u hulp en ondersteuning om afstandsonderwijs vorm te geven. Ook kunt u bij het loket terecht met specifieke hulp- en adviesvragen. Hier vindt u ook een brede selectie van veel gestelde vragen over de schoolsluiting.

Reden voor sluiting scholen
Het aantal ziekenhuisopnames en opnames op de intensive care blijft hard oplopen waardoor reguliere zorg in de verdrukking komt. We moeten het aantal reisbewegingen van ouders en leerlingen beperken, om zo de verspreiding van het virus en de druk op de zorg terug te dringen. Voor het onderwijs betekent dat voorlopig onderwijs op afstand. Dat is een moeilijk besluit, maar gezien de huidige, ernstige situatie, helaas noodzakelijk.