Kennisdelingsbijeenkomst Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP)

Het Arbeidsmarktplatform heeft onlangs een analyse uitgevoerd op de thema’s professionalisering en loopbaanontwikkeling bij alle plannen

Regionale Aanpak Personeelstekorten PO (RAP). Welke accenten zien we terug en hoe relateert dit aan de regionale samenwerking ten aanzien van Samen Opleiden? Op 8 oktober van 14.45-15.45 uur vindt een online kennisdelingsbijeenkomst plaats waar Mariska Stuivenberg, programmaleider Arbeidsmarktplatform PO, en Edmee Suasso, programmaleider Kennisnetwerk Lerende Leraren & Samen Opleiden Twente, een presentatie geven en in gesprek gaan met de deelnemers.

Het partnerschap Opleidingsschool Twente Oost & West illustreert de relatie. In het RAP-project Twente werken een groot aantal besturen, opleiders Saxion Hogeschool en ROC Twente en het Mobiliteitscentrum ObT samen om preventief een aanpak uit te werken.

Bijzonder is dat in de regio’s Samen Opleiden en de RAP verbonden zijn. De ambities sluiten naadloos aan op regionale aanpak lerarentekort (RAL), waar begeleiding van starters, het ontwikkelen van een loopbaanloket en pilots rond innovatieve onderwerpen centraal staan. Welke toekomstige duurzame samenwerkingsstructuren in de regio rond werving, opleiding, professionalisering en loopbaanontwikkeling zijn wenselijk?

De bijeenkomst  is onderdeel van de door het Platform Samen Opleiden georganiseerde ‘De Week van Samen Opleiden’. Op de website van Platform Samen Opleiden en Professionaliseren staat meer informatie en is aanmelden mogelijk.