Evalueer de invulling van onderwijs op afstand met de Monitor hybride onderwijs

Hoe hebben leraren, ouders en leerlingen invulling gegeven aan online onderwijs op afstand? En wat willen ze graag in de toekomst behouden? De Monitor hybride onderwijs brengt dit voor uw school in kaart. Nu goed evalueren, helpt bij de toekomstige inzet van digitale leermiddelen en ICT. Doet u mee?

Elke deelnemende school krijgt een persoonlijke rapportage waarin u ziet hoe leraren, ouders en leerlingen het onderwijs hebben ingericht, in welke mate de randvoorwaarden op orde waren en welke opbrengsten zij hebben ervaren. Ook geeft het inzicht in de ambities van uw team op het gebied van ICT. Een mooi startpunt voor blijvende verandering en waardevolle kennis waarmee u beter voorbereid bent op situaties waarin fysiek lesgeven (tijdelijk) niet mogelijk is.

Stel uw eigen monitor samen

De monitor bestaat uit een basismodule voor leraren en schoolleiders of ICT-coördinatoren. Daarnaast is er een aanvullende module voor ouders en leerlingen. Als bestuur of school kiest u zelf welke groepen u wil bevragen. Omdat uzelf het beste in kan schatten wat er in deze tijd nodig én mogelijk is.

Rapportage

Iedere school of bestuur krijgt zijn eigen monitorrapportage. Zo weet iedere school wat de ervaringen van het team zijn en wat het team zou willen behouden. Uiteraard is de privacy gewaarborgd. De resultaten van alle deelnemende scholen worden samengebracht in een landelijk rapport dat later dit jaar gepresenteerd wordt.

Meedoen

Meedoen? U kunt u hier aanmelden. U ontvangt dan aanvullende informatie en de benodigde links naar de vragenlijsten. Wij adviseren om de vragenlijsten zo snel mogelijk te verspreiden binnen uw team(s), zodat de ervaringen nog vers zijn. 

Over de monitor

De Monitor hybride onderwijs is een initiatief van de PO-Raad samen met Kennisnet. Onderzoeksbureau KBA Nijmegen voert de monitor uit. De monitor is onderdeel van het programma Samen Slimmer Leren.