Wetenschappelijke curriculumcommissie benoemd

Wetenschappelijke curriculumcommissie benoemd

Het eerste thema waar de commissie mee aan de slag gaat is een advies over hoe de curriculumvoorstellen die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld door teams van leraren en schoolleiders kunnen worden gebruikt om vernieuwde kerndoelen te ontwikkelen. Hiernaast kijken ze naar hoe het vervolgproces is vormgegeven, waaronder de opdracht aan de SLO om de kerndoelen met vakexperts en leraren te ontwikkelen. Later in het traject zal de commissie zich buigen over de kerndoelen en eindtermen die zijn ontwikkeld, alvorens ze op pilotscholen worden uitgeprobeerd in de praktijk.

In de komende weken vindt de werving plaats van vakexperts, leerkrachten en docenten om deel te nemen aan het traject om de kerndoelen en eindtermen te ontwikkelen. Leraren die dit leuk lijkt, kunnen zich hier aanmelden voor de selectie: stuur deze uitnodiging ook vooral door aan collega’s die mogelijk geïnteresseerd zijn. Ook wordt in de komende maanden beter in beeld gebracht waar leraren nog aandachtspunten zien bij de vernieuwing van het curriculum, en wat er nodig is om nieuwe kerndoelen straks goed in de praktijk te brengen, bijvoorbeeld wat er voor nascholingsaanbod nodig is, en wat voor leermiddelen.