Subsidieregeling voor extra ondersteuning aan kinderen, leerlingen en studenten

Het kabinet investeert bijna €500 miljoen extra in het onderwijs vanwege de coronacrisis. Hiervan wordt €244 miljoen geïnvesteerd in voorschoolse educatie, primair onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs om extra ondersteuning te bieden aan kinderen, leerlingen en studenten die dat vanwege de coronacrisis nodig hebben.

Subsidieregeling voor extra ondersteuning aan kinderen, leerlingen en studenten

De Subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s onderwijs 2020 -2021 is bedoeld voor het organiseren van inhaal- en ondersteuningsprogramma’s in de periode van de zomervakantie 2020 tot aan de zomervakantie 2021. Deze programma’s moeten worden aangeboden op facultatieve basis naast het reguliere onderwijsprogramma. Scholen en instellingen uit primair onderwijs, speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs, voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie kunnen subsidie aanvragen om leerlingen en studenten extra ondersteuning te bieden vanwege leer- en ontwikkelachterstanden of studievertraging, veroorzaakt door de coronacrisis.

De subsidieaanvragen voor het eerste tijdvak kunnen vanaf 2 juni 2020 worden ingediend. Een uitgebreide Q&A over de mogelijkheden en voorwaarden van de subsidieregeling is te vinden op de website van de rijksoverheid.

Ook voor aanbieders van voorschoolse educatie is subsidie beschikbaar voor het bieden van inhaal- en ondersteuningsprogramma’s. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de rijksoverheid.