Rookvrij schoolterrein

Rookvrij schoolterrein

Vanaf 1 augustus moeten alle schoolterreinen rookvrij zijn, van primair onderwijs tot en met mbo's en universiteiten. Zien roken doet roken en het schoolterrein moet niet de plek zijn waar kinderen leren roken. In 2040 willen we een rookvrije generatie. Samen met het Trimbos-instituut, de Gezonde School en de Alliantie Nederland Rookvrij werken we hier naar toe.

Misschien hoort uw school al bij de koplopers en is uw terrein allang rookvrij. Dat is geweldig. Maar het kan ook zijn dat deze belangrijke stap nog moet worden gezet. Daar willen wij graag bij helpen. De komende maanden bieden wij u zoveel mogelijk inspiratie om ook de stap te maken naar het rookvrije schoolterrein. We delen goede voorbeelden en bieden hulp voor iedereen die deze kans direct wil aangrijpen om te stoppen met roken.

Wachten tot 1 augustus? Zeker niet! Klik hier voor de videoboodschap die u hopelijk inspireert om direct aan de slag te gaan en deelt met alle betrokkenen binnen uw school.

Kijk op www.rookvrijschoolterrein.nl voor ervaringen van andere scholen. 

Succes met alle voorbereidingen het komende jaar.

Met vriendelijke groet,

Paul Blokhuis

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport