Mbo-studenten HMC Rotterdam ontwerpen ScienceMakers Award 2019

In de laatste week van een schoolperiode vindt op het HMC traditiegetrouw de eindweek plaats. Tijdens deze week worden er diverse activiteiten voor de studenten georganiseerd. Zo leren zij nog meer over het creatief toepassen van hun vakmanschap en krijgen zij de kans hun talenten verder te ontwikkelen.

Aan slag voor ScienceMakers

Tijdens de afgelopen eindweek zijn 2e-jaars studenten in een workshop uitgedaagd om met het beste idee te komen voor een award voor de jonge en innovatieve denkers en doeners van Nederland. Hierna gingen zij in teams aan de slag. Dit leverde maar liefst negen creatieve voorstellen voor de ScienceMakers Award 2019 op.

Het ontwerp van de twee 18-jarige studenten Verena Bruijs en Marrit van de Vijver kwam als beste uit de bus en zal daadwerkelijk worden uitgewerkt tot de ScienceMakers Award 2019. Zij lieten zich inspireren door het feit dat alles om ons heen is opgebouwd uit atomen. Tijdens de huldiging vertellen zij het innovatieve verhaal achter de award.

Over ScienceMakers

ScienceMakers is een initiatief van het Nationaal Techniekpact en de Rijksoverheid. De cijfers van de Techniekpact Monitor 2019 bevestigen de noodzaak voor een meer samenhangende aanpak voor het stimuleren van jongeren én werkzoekenden voor de techniek. De vraag op de arbeidsmarkt naar technisch en ict personeel neemt nog altijd flink toe. Daarom is in 2015 in het kader van het Techniekpact de wens uitgesproken een landelijk podium te bieden aan jong talent op het gebied van wetenschap, technologie en maken.

Studenten HMC - ScienceAwards